ONSTWEDDE - Plassende bezoekers hebben het zwembad De Sikkenberg in het Groningse dorp Onstwedde een dwangsom bezorgd. In het zwembad wordt al jaren te veel geplast waardoor er meer urine in het water zit dan wettelijk is toegestaan.

De provincie Groningen heeft daarom woensdag besloten de eigenaar van het bad, dat onderdeel is van een christelijke camping, een dwangsom van 250 euro op te leggen voor elke nieuwe overtreding.

Eigenaar Willems zegt geen idee te hebben waarom er in zijn zwembad zoveel geürineerd wordt. Met de afstand naar de toiletten kan het volgens hem in ieder geval niets te maken hebben. "Want die zitten 30 meter verderop."

Zonder resultaat

De eerste keer dat er een te hoog urinegehalte in het water werd geconstateerd in het zwembad en bijbehorende kleuterbadje was drie jaar geleden. Sinds die tijd heeft Willems het water vaker ververst dan is voorgeschreven, maar tot nu toe zonder resultaat. "En dan zou je denken dat men op een christelijke camping beschaafder is dan op een openbare camping, maar vergeet het maar."

Hij overweegt nu om borden bij het zwembad te plaatsen waarop de zwemmers verzocht wordt niet in het water te plassen. Als ook dat niet helpt kan de boete uiteindelijk oplopen tot 1250 euro.