AMSTERDAM - Een 45-jarige Limburger heeft een beschieting op zijn auto op het industrieterrein Weerterveld in Meerssen in scène gezet. De man uit Onderbanken verzon het verhaal om de aandacht van andere problemen die hij heeft af te leiden, meldt de politie donderdag.

De man deed zaterdag aangifte van de beschieting. De recherche stelde meteen een uitgebreid onderzoek in, waarbij een deel van het industrieterrein voor een geruime tijd werd afgezet. Er waren namelijk sporen van een beschieting aangetroffen op de auto.

Verzonnen

Maar dinsdag meldde de man zich weer bij de politie om te bekennen dat zijn aangifte niet helemaal klopte. Hij had de beschieting in scène gezet en het hele verhaal erom heen verzonnen.

Als reden gaf hij op dat hij allerlei problemen had en met de schietpartij de aandacht daarvan af wilde leiden. Om wat voor problemen het gaat wil de politie niet zeggen. Ook doet de politie geen uitspraken over wie de auto van de man dan wel heeft beschoten.

De man moet de kosten van het onderzoek vergoeden, deelt de politie mee. Ook wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.