AMSTERDAM – Consumenten hebben hun beklag gedaan over de seksspeeltjes die prijken in de moederdagfolder van Kijkshop. De winkelketen zou daarmee suggereren dat het doodnormaal is als kinderen hun moeder verrassen met een dildo, zo meldt het AD.

De Kijkshop heeft in de gewraakte folder een hele pagina gewijd aan zijn seksassortiment. Het assortiment bestaat uit onder meer geparfumeerde condooms, siliconen vaginale liefdeskogels en een fluisterstille, innovatieve stimulator.

Misrekening

Stichting De Kinderconsument laat in de krant weten de folder "een grove misrekening te vinden van Kijkshop". De stichting vindt dat de winkelketen te lichtzinnig omgaat met kinderen.

Kijkshop zegt dat het nooit de bedoeling is geweest om kinderen deze cadeausuggesties aan de hand te doen. De winkelketen wilde zich met de seksartikelen vooral richten op partners die hun vrouw willen verrassen.

Klachten

De winkelketen neemt echter alle klachten serieus. "We gaan bekijken of we dit volgend jaar weer doen", aldus een woordvoerder van Kijkshop.