AMSTERDAM - De politie en de brandweer hebben dinsdagavond in Amsterdam de handen vol gehad aan twee mannen die op de Korte Prinsengracht in een hoogwerker waren geklommen.

Bovenin de cabine pleegden ze openbare schennis door zich uit te kleden. Het optreden van de twee veroorzaakte rond 18.45 uur veel commotie in de omgeving, meldt de politie woensdag.

Besturing

Het lukte gealarmeerde agenten niet om contact met het ontklede tweetal te krijgen. Ook was het niet mogelijk de bak van de hoogwerker omlaag te brengen, doordat de besturing niet werkte. Daarop werd de brandweer gewaarschuwd, die voor alle zekerheid een springkussen plaatste.

Met een ladderwagen lukte het de hulpdiensten bij de mannen in de buurt te komen. Omdat zij agressief reageerden, werd pepperspray gebruikt om ze te bedwelmen.

Gracht

Eén van de mannen sprong vervolgens in de gracht. De brandweer haalde hem met de hulp van een pleziervaartuig uit het water. De andere man werd door brandweerlieden uit de hoogwerker gehaald.

Beide mannen zijn aangehouden voor openbare dronkenschap en het plegen van openbare schennis. Ze waren onder invloed van alcohol en vermoedelijk van softdrugs.