BERLIJN - De Duitse politie heeft extra beschermingsmaatregelen voor het ijsbeertje Knut genomen omdat het diertje met de dood is bedreigd. Dat heeft de politie donderdag laten weten.

Bekijk video

De bedreiging is per post binnengekomen bij de Berliner Zoo, waar Knut is gehuisvest. De politie zei dat de bedreigingen aan het adres van Knut serieus worden genomen. Over de aard van de veiligheidsmaatregelen voor het ijsbeertje liet de politie zich niet uit.

Knut, die eind december in de dierentuin van Berlijn is geboren, is door zijn moeder verstoten. Een dierenverzorger heeft hem sindsdien met de fles grootgebracht, wat bij ijsberen zelden lukt.

Populair

Knut verwierf internationale bekendheid. Het donzige ijsbeertje is vooral bij Duitse kinderen razend populair. De afgelopen dagen had Knut last van zijn tanden.

Volgens Bild, de grootste krant van Duitsland, reden meteen twee politieauto's met loeiende sirenes naar de dierentuin nadat het dreigement was binnengekomen. Een agent in burger ging met een walkietalkie schuilen achter een rots in het berenbuitenverblijf.

De bewaking van Knut is versterkt van vier naar vijftien man.