AMSTERDAM - Een Italiaanse film waarin Jezus een blikje cola drinkt, wordt later uitgebracht dan de bedoeling was. Dat komt door een klacht van frisdrankfabrikant Coca-Cola, meldt de BBC.

In 'Seven kilometres from Jerusalem' ontmoet een reclameman, die midden in een midlifecrisis zit, een man die beweert dat hij Jezus is.

Dorstlesser

Ergens in het midden van de film drinkt de Jezus-figuur cola, waarop de man roept wat een geweldige dorstlesser het drankje is. Coca-Cola wil dat de scène verwijderd wordt. Er is geen toestemming verleend om het handelsmerk te gebruiken.

"We vinden het niet netjes om het onderwerp van deze film te gebruiken om publiciteit generen voor ons product", stelt het bedrijf.

Pasen

Coca-Cola zou de producent van de film al eerder hebben geadviseerd de scène niet te gebruiken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De producent en ook de regisseur van de film argumenteerde dat het veel geld kost om de scène uit de film te knippen.

Uiteindelijk heeft de rechter bepaald dat de film opnieuw moet worden gemonteerd. De geplande première op Pasen gaat niet door.