AMSTERDAM - KITT, de zwarte bolide uit de tv-serie Knight Rider, staat te koop. Voor het luttele bedrag van 149.995 dollar (ruim 112.000 euro) kun je jezelf de trotse eigenaar noemen van een sprekende Pontiac Trans Am uit 1982.

Bekijk video

KITT staat bekend om zijn ingebouwde vlammenwerper, een auto die over rivieren heen kan springen en een topsnelheid haalt van tegen de vijfhonderd kilometer per uur.

Milieueisen

In werkelijkheid krijg je voor dat bedrag een auto die niet eens de weg op mag omdat hij niet aan de moderne milieueisen voldoet. De auto is een van de vier bekende exemplaren die gebruikt zijn voor de opnames van de serie, binnenkort 25 jaar geleden.

De meeste knoppen die zich in de 'cockpit' van de auto bevinden hebben echter geen functie. Wat er echter wel aan functioneert, en dat zal de echte fans aanspreken, is het bewegende rode licht aan de voorzijde van de auto, compleet met het karakteristieke geluid.

Restauratie

De eigenaar van de auto kocht hem tien jaar geleden op een veiling en is sindsdien bezig geweest met de restauratie ervan. Het 25-jarig jubileum van de serie leek de man een mooie gelegenheid om het beestje op de markt te brengen. Naar verwachting zullen verzamelaars of automusea interesse hebben in de aanschaf van Knight Industries Two Thousand.

Bekijk de intro van de Knight Rider op YouTube.