AMSTERDAM - Een Mexicaan die ooit een 500 kilo woog is woensdag voor het eerst in vijf jaar buiten geweest.


'De lucht is prachtig en blauw en ik wil van de zon genieten'

Bekijk video

Omdat zijn gewicht, hij is sinds een jaar op dieet maar weegt nog altijd 380 kilo, hem het lopen belet werd de man, Manuel Uribe, op zijn bed met wieltjes naar buiten gereden, waar een orkest hem stond op te wachten.

"De lucht is prachtig en blauw en ik wil van de zon genieten", zei Uribe na een slokje van de champagne te hebben genomen die ter ere van de gelegenheid werd gepresenteerd.

Rondrit

Nadat hij met bed en al op een trailer was gehesen maakte hij, gevolgd door tientallen journalisten en fotografen, een rondrit door zijn woonplaats San Nicolas de los Garza, een voorstad van Monterrey. De 41-jarige Uribe is door zijn gewicht al vijf jaar bedlegerig en woog tot een jaar geleden 560 kilo.

Hulp

Begin vorig jaar haalde Uribe de wereldpers toen hij op de Mexicaanse televisie om hulp vroeg. Een Italiaanse en een Spaanse arts boden aan een maagverkleining bij hem uit te voeren, maar hij koos ervoor om onder begeleiding van Mexicaanse diëtisten een eiwitrijk dieet te gaan volgen, dat hij zegt te zullen volhouden tot hij 120 kilo weegt.

Artsen denken dat het nog drie tot vier jaar zal duren voor Uribe op zijn streefgewicht is.