Harrie hoort niet bij de lijst van de honderd meest voorkomende mannennamen in Nederland. Toch telt elke organisatie minstens één Harrie. De collega waarvan niemand weet wat hij eigenlijk doet.

Door Ward Grootens

Hoe herkent u Harrie? Harrie loopt achter een postkar of hij heeft speciale projecten, vaak op het gebied van kwaliteit, arbo of milieu. Speciale projecten die hij in zijn eentje uitvoert. Ook kan Harrie een voor u totaal onbekend takenpakket hebben waardoor u denkt: ‘Hij is er iedere dag, die Harrie, maar je merkt er eigenlijk niks van.’

Hete drol

Hoe ontstaan Harries? Er zijn eigenlijk twee soorten Harries. Je hebt doorschuif-Harrie en laat-maar-los-Harrie.

Doorschuif-Harrie ontstond omdat er problemen waren met zijn functioneren, vaak op het gebied van communicatie en samenwerking. Dit functioneringsprobleem werd door zijn leidinggevende niet goed aangepakt, laat staan dat hier iets van op papier (lees: dossier) kwam te staan.

Als zachte heelmeester manoeuvreerde zijn leidinggevende Harrie naar een andere afdeling. Hier ontstond uiteraard hetzelfde gedoe en sindsdien wordt Harrie als een hete drol doorgeschoven van de ene naar de andere afdeling.

Doorschuif-Harrie is een organisatieprobleem geworden, maar niet het probleem van zijn eerstvolgende manager, want deze zegt vrolijk: ‘Ik vind het tot daar aan toe dat ik Harrie krijg, maar ik ga er echt geen energie in steken.’

Koffietoerisme

Laat-maar-los-Harrie kon de veranderingen of nieuwe technieken in uw organisatie op een dag niet meer bijbenen. Maar omdat veel managers geen knip voor de neus waard zijn, werd Harrie aan zijn lot overgelaten.

Om- of bijscholen komt er niet van en afscheid nemen doen we niet. Nee, Harrie is zo’n fijne vent, laten we Harrie maar tobben en verschrompelen met z’n project waar toch niemand op zit te wachten, alleen in een kamer achter een verouderde pc.

Elke organisatie van enige omvang heeft één of meerdere laat-maar-los-Harrie’s rondlopen. Ik noem ze wel eens koffietoeristen: ze zijn heel gezellig en ook heel duur! Vaak wordt uit respect voor deze oudgedienden het echte gesprek over hun disfunctioneren niet gevoerd. Maar of het van veel eerbied getuigt voor Harry om bij de uiteindelijke afscheidsreceptie allemaal gniffelend afscheid te nemen…

Harry-preventie

Het is tijd voor Harrie-preventie. Managers sta op, grijp op tijd in als mensen niet functioneren of moeten afhaken in de vaart van uw organisatie. En pas op dat u zelf geen Harrie wordt.

Ward Grootens is consultant en trainer. Ward is gespecialiseerd in performance management en probeert daarvoor bij bedrijven af te rekenen met de zoek-het-maar-uit-manager. Hij is de auteur van Het recht op een baas dat is verschenen bij Uitgeverij Haystack.

Geen zin vandaag? Niet tevreden over je omzet? Laat je oppeppen door de auteurs van Uitgeverij Haystack in hun wekelijkse column #goedbezig!