Blijf weg van de narcisten en kies een baan die echt bij je past. Hoe kom je als talent verder met de ontwikkeling van je carrière?

Door Ralf Knegtmans

In mijn vorige column hebben we aandacht besteed aan tips die je als talent verder helpen bij de ontwikkeling van je carrière. Deze week behandelen we er zoals toegezegd nog drie. Ze zijn vrij eenvoudig, maar zullen je gegarandeerd een slag verder brengen.

Daarnaast voorspel ik je dat ze zorgen voor progressie, maar vooral ook voor meer lol en bevrediging in de dagelijkse uitoefening van je werk.

1. Kies vroeg in je carrière de juiste werkomgeving

Veel jonge managers kiezen hun werkgever nog steeds mede op basis van een aantrekkelijke merknaam, gunstige arbeidsvoorwaarden of de mooiste leaseauto. Er is natuurlijk niets mis met het werken voor een mooi bedrijf met een erkende naam zoals Unilever, Procter of Google.

Belangrijker is het om te kijken wat het bedrijf doet aan de ontwikkeling van mensen en of  het betreffende bedrijf ook past bij jouw visie, waarden en ambities. Dat doe je in ieder geval niet door het jaarverslag er op na te slaan. Er is namelijk bijna geen zichzelf respecterend bedrijf meer dat roept dat mensen niet cruciaal zijn.

In de checklist van mijn laatste boek staat beschreven hoe je dat op een redelijk betrouwbare manier kunt achterhalen. Indicaties zijn of HR een cruciale rol vervult en rechtstreeks rapporteert aan de CEO of hoofddirectie en of er iemand van de directie aanwezig is bij het introductieprogramma.

2. Blijf weg van de narcisten en zoek de juiste baas

Zeker aan het begin van je loopbaan is het zaak om voor de juiste manager te werken. Iemand die je zelfvertrouwen geeft, fouten laat maken en dingen laat doen die je nog net kunt en op die manier werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sommige mensen zullen roepen dat je het bij je eerste baan niet voor het zeggen hebt. Persoonlijk ben ik van mening dat je veel meer invloed kunt uitoefenen dan je wellicht denkt. Er is sowieso een categorie managers die je moet mijden: de narcisten. Hoewel ze aanvankelijk vaak innemende en charismatische lijken, zullen ze je uiteindelijk niet beter maken als dat ten koste gaat van hun eigen positie.

Je herkent ze onder anderen aan het feit dat ze opvallend vaak in de ik-vorm praten waar je ook in wij-termen zou kunnen spreken. Daarnaast hebben ze vaak een overdreven behoefte om ook buiten hun vakgebied in het nieuws te komen.

De televisiequiz, de voorpagina’s van glossy’s (niet van vakbladen) en op andere plekken die niet met hun werk te maken hebben, maar wel voor meerdere eer en glorie zorgen. Echte zonnekoningen laten geen kans onbenut.

3. Breng je drijfveren in kaart en kies een baan die echt bij je past.

Veel mensen rollen min of meer toevallig in een bepaalde baan. Ze kiezen vaak op basis van datgene wat maatschappelijk de hoogste staat van genade geniet of gebaseerd op de competenties die ze op dat moment bezitten. In beide gevallen loop je het risico dat je verder in je carrière denkt is that all there is?  Jaap Denissen, hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Tilburg onderschrijft dit.Hij  signaleert:

"De meeste mensen rollen toevallig van de ene in de andere baan, zonder dat daar een gefundeerd idee achter ligt. In veel gevallen sukkelen we eigenlijk maar een beetje door het leven."

Beter is het om serieus werk te maken van het in kaart brengen van je persoonskenmerken en individuele drijfveren. Uit onderzoek van David McClelland van Harvard blijkt namelijk dat, zoals mensen een indicatief profiel hebben van meest dominante drijfveren en persoonskenmerken, zo hebben banen ook een indicatief profiel.

Door niet alleen te kijken naar wat je kunt en weet, maar ook uit te zoeken what makes you tick heb je een veel grotere kans dat je een baan vindt die je inspireert en uitdaagt. Een van de manieren om achter je persoonlijke drijfveren te komen is de TAT (Thematic Apperception Test).

Hoewel elke baan wel wat corvee in zich heeft, ben ik er van overtuigd dat de baan die echt bij je past voor driekwart van de tijd leuk is. Of zoals de Chinese wijsgeer Confucius het verwoordde:

"Geef me een baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken!"

Reageren? @ralfknegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner van het executive search kantoor De Vroedt & Thierry. Daarnaast is hij schrijver van de boeken "Hoe word je CEO" en "Toptalent, de 9 universele criteria". Knegtmans geeft regelmatig lezingen over deze onderwerpen. Daarnaast is hij al 5 jaar als columnist  te gast bij BNR.