NU.nl zet per vakantiebestemming op een rij met waar Nederlandse toeristen rekening mee moeten houden. Dit zijn de belangrijkste maatregelen die op dit moment in het Verenigd Koninkrijk gelden.

Vakanties naar Groot-Brittannië Ontvang een melding als de maatregelen veranderen

Inreizen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft het Verenigd Koninkrijk kleurcode oranje. Het VK is wegens de deltavariant van het coronavirus een zeer hoogrisicogebied. Alleen noodzakelijke reizen worden daarom aangeraden.

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk moet een negatieve (snel)test worden overlegd van maximaal 72 uur oud. Daarna is het verplicht om tien dagen in quarantaine te gaan. Voorafgaand aan het bezoek moet een afspraak worden gemaakt voor een PCR-test op dag 2 en dag 8 van de quarantaine.

De quarantaine kan worden ingekort tot vijf dagen als je op de vijfde dag na aankomst opnieuw een coronatest doet en de uitslag negatief is. Hoe dat werkt lees je hier.

In Schotland, Wales en Noord-Ierland kunnen de maatregelen afwijken.

Maatregelen

In het VK zijn de meeste maatregelen afgeschaft. De maatregelen kunnen wel per land verschillen.

Vanaf 19 juli hoeven mensen in Engeland geen geen veilige afstand meer te houden en kunnen grote bijeenkomsten, nachtclubs en restaurants weer bezocht worden. Mensen wordt nog wel aangeraden een mondkapje dragen in het openbaar vervoer en op andere drukke plekken.

Terug naar huis

Reizigers moeten vanaf 8 augustus bij terugkeer naar Nederland een geldig coronabewijs hebben.

Wie niet (volledig) tegen COVID-19 is gevaccineerd, moet dus een coronatest ondergaan en een negatief testbewijs hebben om Nederland binnen te komen. Deze test is voor eigen rekening.

Hier is een overzicht van de testlocaties buiten Nederland te vinden.