ZLM Verzekeringen mag zich dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. 
 

ZLM vertegenwoordigt Zeeland ook op 16 november in de strijd om de landelijke titel. Het bedrijf uit Goes kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten, Zeeland Refinery uit Nieuwdorp en scholengroep Scalda uit Terneuzen.

Traplopen

Drie jaar geleden zette het toenmalige directieteam de eerste stappen om de 200 medewerkers in beweging te krijgen. Traplopen, een gezonde lunch en ontspannen door tafelvoetballen worden gestimuleerd. Er is zelfs een lifecoach aangesteld die medewerkers helpt een structureel vitaler leven te gaan leiden.

Totaalaanpak

“Dit is een prachtige erkenning van en bekroning op ons werk”, stelt Marinus Schroevers van ZLM. “Wij geloven heel bewust niet in winst-targets of soortgelijke doelstellingen. We gaan ervan uit dat investeren in klanten en werknemers uiteindelijk meer resultaat oplevert.”

Driekwart van het personeel heeft inmiddels een traject bij de lifecoach doorlopen en de effecten zijn op alle fronten meetbaar. De medewerkers voelen zich gezonder en energieker en leveren betere prestaties op de werkvloer. “Wij kunnen ieder bedrijf zo'n totaalaanpak aanraden”, beklemtoont Schroevers.

ZLM Verzekeringen Vitaalste Bedrijf van Zeeland
ZLM Verzekeringen Vitaalste Bedrijf van Zeeland

Finale

ZLM Verzekeringen neemt het in november op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Kijk hier hoe u uw bedrijf vitaler maakt.