Familiebedrijf Bolidt mag zich het vitaalste bedrijf van Zuid-Holland noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. Bolidt vertegenwoordigt Zuid-Holland in het najaar in de strijd om de landelijke titel.

Bolidt scoort volgens de jury het hoogst als het gaat om hun visie op gezondheid en vitaliteit, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn.

Eigen brasserie en gym

Het familiebedrijf (120 medewerkers in Nederland) maakt en ontwikkelt heel specialistische kunststof vloeren voor onder meer schepen, jachten en bruggen. Bolidt doet zaken over de hele wereld. Werknemers zijn opvallend loyaal aan het bedrijf.

Het kantoor heeft een eigen brasserie en gym, die zeven dagen per week kosteloos gebruikt kan worden door medewerkers en hun partners. Bolidt maakt zich hard voor duurzaamheid ook voor de eigen sector: via contact met de lokale scholen probeert het bedrijf jongeren enthousiast te krijgen voor techniek.

Mount Everest

Michel van der Spek van Bolidt noemt de prijs “een geweldige bekroning die bevestigt dat we een paar jaar geleden de goede weg ingeslagen zijn. We zijn continu bezig met het initiëren en verbeteren van onze vitaliteitsprogramma’s. De meeste nieuwe projecten komen van de medewerkers zelf.”

Bolidt merkt dat de aandacht voor vitaliteit het bedrijf extra aantrekkelijk maakt voor jonge talenten. “Zodra mensen hier binnen stappen, voelen ze vaak de energie die iedereen uitstraalt. De vrijheid van denken en doen die medewerkers hier hebben, stralen ze uit naar de buitenwereld.”

Het grensverleggend denken wordt door sommige werknemers trouwens heel letterlijk uitgedragen; vorig jaar heeft een team van Bolidt de Mount Everest beklommen.

Finale

De winnaar van de provincie Zuid-Holland neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt. Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?

Bekijk het verrassingsbezoek van Pieter van den Hoogenband aan Bolidt

Vitaalste bedrijf van Zuid-Holland
Vitaalste bedrijf van Zuid-Holland