Drie Zuid-Hollandse ondernemers in race voor titel vitaalste bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Zuid-Holland. Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht, DB Telecom uit Wateringen en Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt dinsdag 14 juni bekend welke ondernemer zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland mag noemen. 

De drie bedrijven doen volgens de jury het meest om medewerkers gezond en vitaal te houden. Ook worden medewerkers gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen zodat ze ‘mobieler’ zijn op de arbeidsmarkt. 

Eigen brasserie

Bolidt is een familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht en maakt specialistische kunststof vloeren voor onder meer schepen, jachten en bruggen. Het kantoor is heel bijzonder geconstrueerd; het gebruik van veel glas en licht straalt in alle opzichten openheid uit. 

Het gebouw bevat een eigen brasserie en fitnessruimte, die zeven dagen per week kosteloos gebruikt kan worden door medewerkers en hun partners. Bolidt maakt zich hard voor duurzaamheid, ook voor de eigen sector: via contact met de lokale scholen probeert het bedrijf jongeren enthousiast te krijgen voor techniek.

Plantenwanden

DB Telecom is een ICT-bedrijf in Wateringen met 65 werknemers. De onderneming is in 2014 begonnen met een vitaliteitsprogramma, gericht op beweging, voeding en de mindset van medewerkers. 

Ook in de inrichting van het bedrijf zijn vitaliteit en duurzaamheid doorgevoerd. Zogenoemde 'plantenwanden' in het gebouw bevorderen een gezondere lucht in het gebouw en als kerstcadeau gaf DB Telecom zijn medewerkers een blender zodat zij zelf verse smoothies kunnen maken. 

Verse groenten

De laatste finalist is Jordex goederenvervoer in Rhoon, een bedrijf met 54 medewerkers die het vervoer en de op- en overslag van bijvoorbeeld olie, metalen en voedingsmiddelen faciliteert. 

Jordex heeft duurzame inzetbaarheid tot in detail doorgevoerd in het bedrijf. Zo is er een restaurant waar uitsluitend verse groenten, salades en maaltijden worden geserveerd. Er is inpandig een sportschool met fysiotherapeut. En door het hele bedrijf is ergonomie een belangrijk aandachtspunt. 

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen.

Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

NUwerk

Tip de redactie