Matrix Fitness uit Houten vitaalste bedrijf van Utrecht

Matrix Fitness mag zich het vitaalste bedrijf van de provincie Utrecht noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. Matrix Fitness vertegenwoordigt Utrecht in het najaar in de strijd om de landelijke titel.

Matrix Fitness scoort volgens de jury het hoogst als het gaat om hun visie op gezondheid en vitaliteit, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn.

Matrix Fitness is een Nederlandse vestiging van een Taiwanees bedrijf dat gespecialiseerd is in fitnessapparatuur. In het pand in Houten ontwerpen en creëren 85 medewerkers apparaten en fitnessruimtes.

Personal trainer

Medewerkers worden gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen en hebben de kans om zelf elke dag te sporten onder deskundige begeleiding. Matrix werkt hiervoor samen met topsporters zoals judoka Henk Grol en personal trainer Radmilo Soda (van het programma Obese). Dankzij een speciale app kunnen medewerkers hun eigen dag zo vitaal en effectief mogelijk indelen.

Blij en verrast

Algemeen directeur Marco Vonk zegt zeer “blij en verrast” te zijn met de prijs. “We stellen hoge eisen aan onze mensen, maar dan mogen zij ook hoge eisen aan óns stellen”, zegt hij. “We dragen onze kernwaarden niet uit om in de prijzen te vallen. Maar het is natuurlijk wel erg leuk dat dat nu is gebeurd. Je merkt dat zoiets een enorme energieboost geeft, ook bij de werknemers.”

Het geheim van een vitaal bedrijf is de boodschap niet eenmalig te verkondigen, maar doorlopend in de gaten te houden of er nog manieren zijn waarop werkgevers kunnen helpen hun medewerkers op de werkvloer gelukkiger te maken.

“We zijn tegen elke trend in de fitnesssector in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Je ziet het in de productiviteit en de uitstraling van het bedrijf echt terug als je werk maakt van vitaliteit. Het werpt op alle fronten zijn vruchten af als je medewerkers elke dag fluitend naar hun werk gaan.”

Finale

De winnaar van de provincie Utrecht neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt. Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?

Bekijk het verrassingsbezoek van Pieter van den Hoogenband aan Matrix Fitness.

Tip de redactie