Drie Utrechtse ondernemers in race voor titel vitaalste bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Utrecht. Matrix Fitness uit Houten, Solid Professionals uit Utrecht en Newasco uit Amersfoort lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 15 juni bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Utrecht mag noemen.

De drie bedrijven doen volgens de jury het meest om medewerkers gezond en vitaal te houden. Ook worden medewerkers gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen zodat ze ‘mobieler’ zijn op de arbeidsmarkt.

App

Matrix Fitness is een Nederlandse vestiging van een Taiwanees bedrijf dat gespecialiseerd is in fitnessapparatuur. In het pand in Houten ontwerpen en creëren 85 medewerkers apparaten en fitnessruimtes.

Medewerkers worden gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen en hebben de kans om zelf elke dag te sporten onder deskundige begeleiding. Matrix werkt hiervoor samen met oud-topsporters zoals judoka Henk Grol en personal trainer Radmilo Soda (van het tv-programma Obese). Dankzij een speciale app kunnen medewerkers hun eigen dag zo vitaal en effectief mogelijk indelen.

Gezonde levensstijl

Solid Professionals is een bedrijf met zeventig experts. Het bedrijf heeft alle snacks in de kantine vervangen door fruit en salades. Staand vergaderen en het gebruik van zogenoemde 'sta- en fietsbureaus' is gewoon voor de werknemers.

Op de werkvloer zijn onder andere gewichten, een skippybal en een tafeltennistafel aanwezig om te ontspannen. Een personal coach begeleidt werknemers bij individuele keuzes en gaat elke week met een groot deel van het personeel sporten. Dit alles zorgt ervoor dat de medewerkers bij de klanten topprestaties kunnen leveren.

Familiebedrijf

Laatste finalist Newasco is een familiebedrijf dat zich in 115 jaar tijd heeft gespecialiseerd in het verzorgen van was voor grote bedrijven. Het bedrijf won onlangs de Amfors Diterotprijs, omdat de onderneming heel actief probeert mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen.

Medewerkers worden op alle fronten gestimuleerd zich breed te ontwikkelen: zo stimuleert Newasco werknemers van Turkse of Poolse komaf om Nederlands te leren. En medewerkers en hun gezin krijgen voedingsadviezen.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen

Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Tip de redactie