Veel mensen dromen ervan eens les te krijgen van een meervoudig olympisch kampioen. 

Op zondagochtend 5 juni bestaat deze kans in Nieuwegein, waar schaatser Jochem Uytdehaage een speciale energie-training geeft aan deelnemers van de SingelSwim die half juni plaatsvindt in Utrecht.

Tijdens de SingelSwim op 19 juni kan iedereen die de uitdaging aangaat 1,2 of 2 kilometer zwemmen door de historische Utrechtse grachten.

Met deze bijzondere prestatie wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte FSHD, waar het Hubrecht Instituut in Utrecht zich in heeft gespecialiseerd. Uytdehaage geeft twee weken daarvoor bij watersportlocatie Down Under in Nieuwegein een speciale training voor deelnemers aan de SingelSwim.

Topprestatie

Tijdens de training in het buitenwater van Nieuwegein deelt Uytdehaage zijn geheimen als topsporter met de zwemmers. Ook geeft de meervoudig kampioen een korte instructie over hoe sporters goed met hun energie omgaan. De inschrijving voor deze unieke sessie in wetsuits is begin deze week van start gegaan.

Uytdehaage is tegenwoordig vaker actief als energiecoach. In die hoedanigheid draagt hij de boodschap uit dat het geheim van vitaliteit balans is.

Balans vinden

Na het leveren van een topprestatie moet het lichaam de tijd krijgen om weer op te laden. “Veel mensen realiseren zich niet hoeveel zij zich op een gewone dag precies inspannen, en dus ook niet hoeveel herstel zij eigenlijk nodig hebben”, aldus Uytdehaage.

Hoe je die balans bereikt, maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. “Natuurlijk zijn er een aantal vaste bestanddelen die iedereen wel kent: genoeg slaap, goede voeding, zorgen dat je voldoende beweegt. Maar verder moet elk mens zelf ontdekken wat vitaliteit voor hem of haar betekent.”

Schrijf je nu in voor deze bijzondere buitentraining op 5 juni. Voor meer informatie kijk ook op www.singelswimutrecht.nl.