Grafisch mediabedrijf Zalsman uit Zwolle mag zich dit jaar het Vitaalste Bedrijf Overijssel noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. 

Zalsman vertegenwoordigt Overijssel in het najaar in de strijd om de landelijke titel. Het bedrijf kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten: Het Groenbedrijf uit Deventer en softwarebedrijf AlienTrick Media Creators uit Hengelo.

Het Zwolse bedrijf scoort volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

Duurzaamheid

Grafimediabedrijf Zalsman heeft een lange historie. De onderneming werd opgericht in 1857 en draagt sinds 2007 het predicaat hofleverancier. Duurzaamheid is op alle vlakken breed geïntegreerd in de bedrijfsvoering.

Vitaliteit, gezondheid en respect zijn kernwaarden binnen Zalsman, dat 163 medewerkers telt. Werkplezier, ontwikkeling en betrokkenheid staan voorop in het personeelsbeleid. Lange dienstverbanden (van zelfs meer dan veertig jaar) zijn geen uitzondering bij Zalsman.

Het bedrijf werkt op het gebied van vitaliteit intensief samen met een organisatie gespecialiseerd in programma's op maat. Sporten, stoppen met roken en gezond eten worden vanuit de onderneming actief gestimuleerd, zeker bij de oudere werknemers.

Directeur Herman Verlind is erg blij met de onderscheiding. “Al een hele tijd zijn we bezig met datgene waar we in geloven: onze mensen stimuleren het maximale uit zichzelf te halen”, stelt hij. “We zijn ontzettend trots dat we hier nu zoveel erkenning voor krijgen en tegelijkertijd geeft het ons weer nieuwe inspiratie om volgende stappen te zetten.”

Finale

De Overijsselse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?