Overijsselse ondernemers in race voor Vitaalste Bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Overijssel. 

Het Groenbedrijf uit Deventer, grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle en softwarebedrijf AlienTrick Media Creators uit Hengelo lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 20 juli bekend welke ondernemer zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Overijssel mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

Vitaliteitskalander

Het Groenbedrijf is ontstaan vanuit de gemeentelijke groendienst en de sociale werkvoorziening. Er werken zo’n tachtig mensen, veelal vijftigers die moeilijk hun plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Het bedrijf zet zich in om deze enthousiaste groep werkend te houden, onder meer door scholing en persoonlijke begeleiding.

Daarnaast weet het bedrijf er een gezonde bedrijfsvoering op na te houden. Werknemers kunnen gebruik maken van een vitaliteitskalender, er is een bootcampclub en het Groenbedrijf ontwikkelt in samenwerking met voetbalclub Go Ahead Eagles sportieve activiteiten voor hun medewerkers.

Kernwaarden

Grafisch mediabedrijf Zalsman werd opgericht in 1857 en draagt sinds 2007 het predicaat hofleverancier. Duurzaamheid is op alle vlakken breed geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Vitaliteit, gezondheid en respect zijn kernwaarden binnen Zalsman, dat 163 medewerkers telt.

Werkplezier, ontwikkeling en betrokkenheid staan voorop in het personeelsbeleid en lange dienstverbanden (van zelfs meer dan veertig jaar) zijn geen uitzondering bij Zalsman.

Het bedrijf werkt intensief samen met een organisatie gespecialiseerd in vitaliteitsprogramma´s op maat. Sporten, stoppen met roken en gezond eten worden vanuit de onderneming actief gestimuleerd.

Lounge-werkplekken

Bij softwarebedrijf AlienTrick Media Creators in Hengelo staan een gezonde geest, vrijheid en teamgevoel voorop. Tijdens de lunchpauzes wordt er door medewerkers gewandeld en gevoetbald.

Het bedrijf heeft een eigen sportschool en biedt de werknemers de mogelijkheid om een clinic te volgen, zoals zelfverdediging of mountainbiken. Ook het gebruik van de fiets en het eten van fruit wordt gestimuleerd.

AlienTrick Media Creators ademt een informele en open werksfeer, waarin de werkgevers  bewust mee doen aan alle activiteiten.

De gezamenlijke lunch wordt gekoesterd en medewerkers krijgen de ruimte om hun creatieve ideeën uit te werken en zelf hun werktijd in te delen. Het bedrijf heeft lounge- en sta-werkplekken om de creativiteit te bevorderen.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?

Lees meer over:
Tip de redactie