Ondernemers Brabant in race voor Vitaalste Bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel vitaalste bedrijf van Noord-Brabant. BrandLoyalty in Den Bosch, wasserij Lavans in Helmond en kantoorverhuurder Merin uit Eindhoven lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt binnenkort bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

Waterpartij

BrandLoyalty ontwikkelt en exploiteert acties voor detailhandel en grote bedrijven zoals Albert Heijn en Jumbo. Met het hoofdkantoor in Den Bosch opereert het bedrijf inmiddels in tien landen. Het pand is spectaculair ingericht  met onder meer een dj-set, een waterpartij en een restaurant met een topkok.

Elke afdeling is ruim opgezet, inclusief trainingsfaciliteiten, yogaruimtes en stiltekamers. Ook is er een kapper in het bedrijf aanwezig. De positieve sfeer betaalt zich uit in de productiviteit en tevredenheid van de werknemers.

Oprecht betrokken

Wasserij Lavans is gespecialiseerd in de verhuur en hygiëneservice van bedrijfskleding. De vitaliteit op de werkvloer is volgens drie pijlers geregeld: een goede werkomgeving, het faciliteren van fysiek en psychisch welzijn en het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Ondanks het grote personeelsbestand kent de directie van Lavans elke medewerker. De deur staat altijd open voor medewerkers met problemen, op welk front dan ook. Het bedrijf heeft sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan.

Klimaatinstallaties

Merin verhuurt kantoor- en bedrijfspanden in 165 gebouwen door heel Nederland. Volgens de eigen filosofie moet een werkplek het beste in mensen naar boven halen. Een gezonde werkplek is cruciaal, inclusief groene energie en slimme bestuurbare klimaatinstallaties.

Op de werkvloer hangen beeldschermen waarop tips en trucs voor een gezonde werkdag worden gegeven. De eigen kantoren van Merin hebben bovendien een eigen fitnessruimte.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?

Lees meer over:
Tip de redactie