Drie Noord-Hollandse ondernemers in race voor titel vitaalste bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Noord-Holland. Kennedy Van der Laan uit Amsterdam, Lightweight Containers uit Den Helder en WUA! uit Amsterdam lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 15 juni bekend welke ondernemer zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland mag noemen. 

De drie bedrijven doen volgens de jury het meest om medewerkers gezond en vitaal te houden. Ook worden medewerkers gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen zodat ze ‘mobieler’ zijn op de arbeidsmarkt. 

Investeren in menskracht

Kennedy Van der Laan is een groot advocaten- en notarissenkantoor met 150 werknemers. Geestelijke, emotionele en lichamelijke ontwikkeling en een faciliterende omgeving worden door Kennedy Van der Laan gezien als een investering in menskracht.

Er is een fitnessruimte met een instructeur, werknemers kunnen yogalessen volgen en er is een ontspanningsruimte waar massage-, ontspannings- en mindfulness-clinics worden gehouden. Elke dag wordt er een gratis biologische lunch beschikbaar gesteld en met Sinterklaas worden er alleen maar spelt-pepernoten uitgedeeld.

Ziekteverzuim

Lightweight Containers in Den Helder is een familiebedrijf, gespecialiseerd in de verkoop en productie van kunststof fusten. Het gepatenteerde fust is uniek omdat het ontwerp zorgt voor een betere kwaliteit en houdbaarheid. 

Bij elk aspect van het nieuwe gebouw is nagedacht over de gezondheid en de vitaliteit van de werknemers: ergonomie en veiligheid staan voorop. Lightweight staat in Den Helder bekend om zijn goede werkgeverschap; het ziekteverzuim ligt standaard onder de één procent. 

7 minutes-workout

Laatste finalist WUA! is een jong bedrijf dat klanten helpt bij het professionaliseren en perfectioneren van hun 'digital performance'. WUA! ziet dat mensen die goed in hun vel zitten ook beter presteren.

Het bedrijf organiseert maandelijks sessies onder leiding van een psycholoog om medewerkers te stimuleren na te denken over de vraag of zij gelukkig zijn. Elke dag om 15.00 uur doet het hele kantoor een 7 minutes-workout in een centrale ruimte.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen.

Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Tip de redactie