Tredegar Film Products uit Kerkrade mag zich dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van Limburg noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. 

Tredegar vertegenwoordigt Limburg ook op 16 november in de strijd om de landelijke titel.

Het bedrijf kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten, ingenieursbureau Geonius uit Schinnen en Combo Repair uit Born.

Tredegar Film Products is een leverancier van geperforeerde en elastische folies voor gebruik in de persoonlijke en huishoudelijke markt.

Nachtarbeid

Duurzame inzetbaarheid wordt heel breed gedragen onder de 85 medewerkers. De doelstelling is alle medewerkers op een gezonde en vitale manier het pensioen te laten halen.

Het bedrijf draait 24/7. Men is er heel bewust van dat nachtarbeid een aanslag is op het welzijn voor mensen. Daarom worden voor mensen die in de nacht werken tips meegegeven om hier op een zo goed mogelijke manier mee om te gaan, zowel fysiek als op privévlak. Bewustwordingstrainingen maken hier ook onderdeel van uit.

Rekken met David

“Vitaliteit stopt niet met het doorvoeren van één of twee maatregelen”, beklemtoont David de la Rambelje van Tredegar. “We proberen medewerkers echt aan te sporen een mentaliteitsverandering door te voeren. Het gaat niet alleen om meer productiviteit of een betere sfeer op de werkvloer. Maar op de langere termijn beantwoordt het vitaliteitsvraagstuk ook de vraag hoe gelukkig en vitaal men over tientallen jaren nog is na het pensioneren.”

Sommige aanpassingen zijn na een aantal jaren breed ingeburgerd in het bedrijf. Zo is het ‘Rekken en strekken met David’, vijf minutjes mindfulness op de maandag, woensdag en vrijdag, inmiddels een begrip. “Een betere ademhaling en een betere houding maken de medewerkers stressbestendiger”, bevestigt De la Rambelje.

Tredegar Film Vitaalste Bedrijf van Limburg
Tredegar Film Vitaalste Bedrijf van Limburg

Finale

De winnaar neemt het op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Kijk hier hoe u uw bedrijf vitaler maakt.