Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Vitaalste Bedrijf van de provincie Groningen. NORISK IT-Groep, Pro Care en biotechnologiebedrijf PerkinElmer lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt 7 september bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Groningen mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

Blije ambities

NORISK IT-Groep wil de best gewaardeerde IT-onderneming van Noord-Nederland zijn. Dit realiseert de onderneming door de eigen medewerkers maximaal te motiveren en hun sterkten optimaal te benutten.

Uiteindelijk is de lange termijn-relatie met de klant leidend bij iedere actie van de onderneming. Door de wisselende samenstelling van teams, kunnen zowel werkgevers als medewerkers ontdekken waar hun kwaliteiten en ambities liggen.

Dafne Schippers

ProCare (a Lode Holding company) ontwikkelt meetapparatuur voor allerlei lifescience-projecten. Het bedrijf, met in Groningen zeventig werknemers, wil een constructieve bijdrage leveren aan de medische technologie, zorg en een gezonde leefomgeving.

Alleen in een gezonde omgeving kunnen mensen zichzelf ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen, is het motto. ProCare werkt samen met diverse topsporters, zoals olympisch kampioen Dafne Schippers.

Competitie stappentellen

PerkinElmer is een groot internationaal technologiebedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen. Een ongeluk met fatale afloop elf jaar geleden heeft zijn littekens in het bedrijf achtergelaten. Dat heeft bewustwording op het gebied van vitaliteit en een gezonde werkomgeving verstevigd. Zo wordt fietsen gestimuleerd en is er een wereldwijde competitie 'stappentellen'. Een derde van het personeelsbestand bestaat bewust uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?