Betonbedrijf Bruil uit Ede mag zich dit jaar het Vitaalste Bedrijf van Gelderland noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. 

Bruil vertegenwoordigt Gelderland in het najaar in de strijd om de landelijke titel. Het familiebedrijf kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten: Veldhuis Adviesgroep uit Heerde en aluminiumverwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen.

Bruil scoort volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

Positieve ambassadeurs

Het bedrijf met 290 medewerkers levert alle soorten producten voor de afbouwmarkt en heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. “Wij hebben het bedrijf slechts in bruikleen voor de volgende generatie”, is het motto.

Bruil is de afgelopen jaren gezondheid en vitaliteit heel actief naar de medewerkers gaan uitdragen in nieuwsbrieven, posters en banners. Verschillende werkgroepen onder leiding van dertig positieve ambassadeurs zoeken doorlopend naar nieuwe manieren om dit onderwerp goed onder de aandacht te brengen.

Positieve energie

“Dit is de kroon op ons werk”, zegt Hans Bruil. “We hebben de afgelopen jaren een flinke omslag gemaakt en de energie van onze mensen centraal gesteld op de werkvloer. Het is heel mooi dat dat nu zijn vruchten afwerpt.” Het is volgens Bruil heel belangrijk dat bedrijven vitaliteit breed bespreekbaar maken.

“Het gaat om meer dan goede voeding aanbieden in de kantine of beweging promoten”, stelt hij met klem. “Het gaat om fysieke en mentale levenskracht, hoe pathetisch dat wellicht ook klinkt. Ieder mens wil een zinvol bestaan - denk aan de piramide van Maslow. Als je daar als werkgever aan bij kan dragen, moet je dat zeker niet nalaten.”

Grote finale

De Gelderse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?