Gelderse ondernemers in race voor Vitaalste Bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Gelderland.

Betonbedrijf Bruil uit Ede, Veldhuis Adviesgroep uit Heerde en aluminiumverwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 20 juli bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Gelderland mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

Positieve ambassadeurs

Betonbedrijf Bruil uit Ede is een familiebedrijf dat al 110 jaar een uitstekende reputatie in de regio heeft.

Het bedrijf met 290 medewerkers levert alle soorten producten voor de afbouwmarkt en heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. ´Wij hebben het bedrijf slechts in bruikleen voor de volgende generatie´, is het motto.

Bruil is de afgelopen jaren gezondheid en vitaliteit actief naar de medewerkers gaan uitdragen, bijvoorbeeld in nieuwsbrieven, posters en banners.

Verschillende werkgroepen onder leiding van dertig ´positieve ambassadeurs´ zoeken doorlopend naar nieuwe manieren om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Kernwaarden

De drie pijlers van Veldhuis Adviesgroep uit Heerde zijn al een halve eeuw geluk, gezondheid en helpen. In alles wat de onderneming doet en uitdraagt staan deze drie kernwaarden voorop.

Vitaliteit, gezondheid en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling van de 64 werknemers zitten diep verankerd in de organisatie. De ergonomische indeling van de werkplekken - uitgerust met fiets- en ´skippystoelen´ - is door diverse organisaties in de regio overgenomen.

Veldhuis bevordert het bezoek aan voorstellingen door medewerkers een gereduceerd schouwburg-abonnement aan te bieden. Het bedrijfsrestaurant kookt met biologische streekproducten en elke middag zijn er ongezouten nootjes als gezond tussendoortje.

Open werksfeer

Ook bij verwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen staat de mens centraal. Het bedrijf heeft een aantal psychologen in vaste dienst waar de 120 medewerkers altijd kunnen aankloppen als hen iets dwars zit.

Oudere werknemers worden heel bewust betrokken bij het opleiding van jonge krachten in de vorm van mentorschap. In samenwerking met de regionale ROC´s worden jonge talenten gezocht.

De directie bevordert een open werksfeer en wil dat op de werkvloer alles bespreekbaar is. Zo worden werknemers ook aangesproken op ´ongezond´ gedrag, zoals roken, al gebeurt dit op een ongedwongen manier.

Om de beste balans tussen werk- en privéleven te kunnen vinden, mogen werknemers flexibele werktijden hanteren.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?

Lees meer over:
Tip de redactie