Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Vitaalste Bedrijf van Friesland. Albert Heijn Franeker, CLAFIS Ingenieurs uit Heerenveen en Friesland Lease uit Drachten lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt 6 september bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Friesland mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

Huiswerkbegeleiding

De Albert Heijn-vestiging aan de Leeuwarderweg in Franeker is een moderne winkel met 165 (veelal jonge) werknemers in dienst. Het motto van dit bijzondere AH-filiaal is 'Gezien, Gehoord en Geholpen worden’; dat geldt voor zowel klanten als medewerkers. Oprechte aandacht staat hoog in het vaandel.

Er komt wekelijks een jobcoach langs en werknemers krijgen huiswerkbegeleiding. De winkel heeft een hardloopgroep, een personal trainer en de gezonde lunch is gratis.

Sportevenementen

CLAFIS Ingenieurs heeft een aantal vestigingen, die wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Heerenveen. De kernwaarden van het bedrijf zijn 'betrokken, gedreven en deskundig'; werknemers moeten energie hebben om elke uitdaging aan te gaan.

Om dit te bewerkstelligen heeft het bedrijf een eigen vitaliteitsprogramma, 'Clafit'. Ook zakenrelaties mogen meedoen aan de talloze sportevenementen waar CLAFIS ieder jaar aan mee doet.

Vitaliteitsdag

Friesland Lease in Drachten is een duurzame leasemaatschappij. Het bedrijf denkt samen met relaties na over hoe zaken beter, schoner en efficiënter kunnen.

Een ergonomische, 'vrolijke' werkplek is cruciaal, vindt de directie. Er zijn vitaliteitsprogramma's voor de werknemers en jaarlijks wordt er een grote vitaliteitsdag georganiseerd in het buitenland.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?