Uitvaartonderneming Yarden mag zich dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van Flevoland noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. 

Yarden vertegenwoordigt de provincie Flevoland ook op 16 november in de strijd om de landelijke titel.

De uitvaartonerneming kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten, Roche Diagnostics en betoncentrale Humebo (allebei ook uit Almere).

Medewerkers van uitvaartonderneming Yarden uit Almere zijn zeer gepassioneerd over hun werk. Het werken in een uitvaartonderneming kent onregelmatige werktijden en kan een hoge mentale werkdruk met zich meebrengen. Mede daarom houdt Yarden heel bewust een vinger aan de pols als het gaat om de gezondheid van de medewerkers.

Trots en verrast

“We waren al zo trots dat we bij de top 3 zaten”, stelt Arbo-coördinator Jana Kalenda, die zegt blij verrast te zijn met de overwinning. “De concurrentie was stevig. Veel bedrijven in Flevoland hebben vitaliteit van de werknemers heel hoog in het vaandel staan.”

Werken bij een uitvaartverzorger is veelzijdig en bevredigend, maar soms ook veeleisend voor de medewerkers. “Daarom voeren wij een heel pro-actief beleid”, legt Kalenda uit. “Dit is een vak waarin werknemers zichzelf snel voorbij dreigen te lopen. Gelukkig biedt juist die diversiteit van het werk ook veel aanknopingspunten om aandacht voor het onderwerp te vragen.”

Medewerkers kunnen met een app hun eigen vitaliteitspeil meten en bij dreigende uitval wordt meteen ingegrepen. Staand telefoneren en vergaderen wordt gestimuleerd, er is gratis fruit beschikbaar en er worden workshops voor een gezond gewicht aangeboden.

Yarden uit Almere Vitaalste Bedrijf van Flevoland
Yarden uit Almere Vitaalste Bedrijf van Flevoland

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Kijk hier hoe u uw bedrijf vitaler maakt.