Ondernemers Flevoland in race voor Vitaalste Bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Flevoland. Roche Diagnostics, betoncentrale Hemubo en uitvaartonderneming Yarden - alle drie uit Almere - lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt binnenkort bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Flevoland mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

Samenwerking

Roche Diagnostics is een bedrijf dat zorgprofessionals advies geeft over innovatie in de zorg. Het bedrijf investeert in duurzaamheid: er zijn sta-bureaus en ‘zitballen’ op kantoor. Tijdens de teambuildingsdag werden verbeterpunten over de onderlinge samenwerking besproken.

Vitaliteitscoaches

Hemubo ontstond in 1971 uit de samenvoeging van een betonbedrijf en een schildersbedrijf. Medewerkers van Hemubo hebben de vrijheid om hun werk naar eigen inzicht in te richten. Teamleiders worden bijgestaan door vitaliteitscoaches die helpen signalen op te vangen van collega’s die hulp nodig hebben. Het verzuimpercentage ligt laag. Het bedrijf stimuleert actief ontplooiingsmogelijkheden, ook op het gebied van vitaliteit.

Gepassioneerd

Medewerkers van uitvaartonderneming Yarden uit Almere zijn zeer gepassioneerd over hun werk. Maar het werken in een uitvaartonderneming kent onregelmatige werktijden en kan een hoge mentale werkdruk met zich meebrengen. Daarom heeft Yarden de gezondheid van de werknemers hoog in het vaandel staan.

Medewerkers kunnen met een app hun eigen vitaliteitspeil meten en bij dreigende uitval wordt meteen ingegrepen. Staand vergaderen wordt gestimuleerd en er is gratis fruit beschikbaar.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt? 

Lees meer over:
Tip de redactie