IT-bedrijf Nex Nexus mag zich dit jaar het vitaalste bedrijf van Drenthe noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. New Nexus vertegenwoordigt Drenthe in het najaar in de strijd om de landelijke titel.

Het jonge IT-bedrijf uit Tynaarlo kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten; groothandel Complies (ook uit Tynaarlo) en OIM Orthopedie uit Assen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om vitaliteit (gezondheid van de werknemers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit medewerkers halen).

IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt IT-oplossingen voor honderden cliënten in Noord-Nederland.

Sociaal ondernemerschap

De medewerker staat centraal bij New Nexus. De helft van de opbrengsten wordt namelijk verdeeld volgens het Ik, Wij en Zij principe. ‘Ik’ in de vorm van een bonus voor medewerkers, ‘Wij’ als het bedrijf en ‘Zij’ in de vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Directeur Richard Tapper is heel blij met de overwinning. “We doen normaal nooit mee aan dit soort wedstrijden”, legt hij uit. “Maar de verkiezing van het Vitaalste Bedrijf past helemaal in ons straatje. Sociaal ondernemerschap staat bij ons heel hoog in het vaandel. Het is cruciaal dat je als werkgever niet alleen goed voor jezelf en je bedrijf zorgt, maar ook voor je directe en indirecte omgeving.”

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt? Klik dan hier

Bekijk het verrassingsbezoek van Pieter van den Hoogenband aan New Nexus