Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. distributeur Complies, IT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo en OIM Orthopedie uit Assen lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt 6 september bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

Anti-rookbeleid

Complies uit Tynaarlo is een groothandel in IT-producten. Het bedrijf is opgericht in 1996 en kent sindsdien een sterke groei. De oprichters zijn groot voorstander van duurzaamheid en voelen zich verantwoordelijk voor het welzijn van hun werknemers.

Om het teamgevoel te versterken, zorgt het team zelf voor de invulling van vacatures. Complies heeft een duidelijk anti-rookbeleid en fitness en hardlopen worden actief gestimuleerd.

Scholing

OIM Orthopedie begon als een klein bedrijf in Assen, maar is inmiddels actief in heel Nederland en heeft 430 werknemers in dienst. Leidinggevenden stellen concrete scholing voor aan medewerkers. Hiervoor is een stevig budget beschikbaar. De gezondheid van de medewerkers wordt onder meer gestimuleerd met een fietsplan.

Enthousiasmeren

IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt IT-oplossingen voor honderden cliënten in Nederland. De werknemer staat centraal: dit uit zich in het hele bedrijf. Het bedrijf heeft per werknemer een hoog opleidingsbudget en consultants kunnen hun eigen aandeel binnen het bedrijf uitbouwen.

Hierdoor neemt de betrokkenheid en bevlogenheid enorm toe. New Nexus heeft contact met diverse scholen in de regio om jongeren te enthousiasmeren voor bèta-opleidingen.

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt?