Het is steeds belangrijker dat werkgevers letten op de vitaliteit van hun medewerkers. Daarom gaat meervoudig zwemkampioen Pieter van den Hoogenband op zoek naar de ondernemer die in Drenthe het duurzaamst met zijn werknemers omgaat. 

De winnaar van deze competitie wordt op 7 september bekendgemaakt. Bedrijven in Drenthe kunnen zich nog tot en met 29 juli inschrijven.

De prijs voor het vitaalste bedrijf gaat naar de ondernemer die het meest in de vitaliteit van zijn medewerkers investeert. Van den Hoogenband gaat in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. De twaalf provinciale winnaars nemen het aan het einde van het jaar op tegen elkaar in de strijd om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland.

Goed slapen

Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn.

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, legt de zwemkampioen uit. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen.”

Succesvolle ondernemers

Een werkgever kan daarin een grotere rol spelen dan de meeste mensen zouden denken. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar”, verduidelijkt Van den Hoogenband. “Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Aanmelding in Drenthe kan tot en met 29 juli op www.vitaalstebedrijf.nl.