Op het vliegveld Atatürk in Istanbul heeft de politie dinsdag twee buitenlanders aangehouden in verband met de aanslag in nachtclub Reina met de jaarwisseling.

Dat meldt de Turkse omroep NTV. De nationaliteiten van de twee zijn nog niet bekend. Eerder hield de politie al twaalf mensen aan in de klopjacht op de dader.

Turkije maakte maandag bekend dat het de zoektocht naar de schutter van de aanslag intensiveert. 

De dader van de schietpartij is nog altijd op vrije voeten. Vice-premier Kurtulmus zegt dat autoriteiten vingerafdrukken en een omschrijving van de schutter hebben, meldt BBC. Het kan volgens hem niet lang meer duren voordat hij geïdentificeerd wordt.

Kirgizië

Volgens Turkse media vermoedt de politie dat het gaat om een man van rond de 25 jaar oud uit Centraal-Azië, mogelijk uit Kirgizië, Oezbekistan of het noordwesten van China. De veiligheidsdienst van Kirgizië heeft een onderzoek ingesteld.

De Turkse politie probeert te achterhalen of de dader van dezelfde terreurcel deel uitmaakt als de terroristen die een aanslag pleegden op het vliegveld van Istanbul in juni vorig jaar. Bij die aanslag vielen toen 41 doden.

De politie heeft een foto vrijgegeven van de hoofdverdachte. Eerder dook een filmpje op waarop de mogelijke schutter te zien is op het Taksimplein.