Felle strijd in buitenwijken Damascus

In buitenwijken van de Syrische hoofdstad Damascus wordt hevig strijd geleverd door militairen van het Syrische regime en rebellenstrijders.

Ook in het noorden van het land wordt gevochten. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten woensdag gezegd. Aan beide kanten vielen dodelijke slachtoffers.

Volgens het Observatorium concentreren de gevechten zich rond de voorsteden Daraya en Harasta. Zeker 28 rebellen en dertien militairen zijn om het leven gekomen. In de noordelijke stad Aleppo sneuvelden vijftien oppositiestrijders en 28 militairen, aldus het Observatorium.

De rebellen proberen al maanden de luchthaven van Aleppo te veroveren. De hoop is dat een eigen luchthaven ze in staat zou stellen vluchten met hulpgoederen te ontvangen.

Versterking

Het regime van president Bashar Assad heeft eerder deze week versterkingen naar het zuiden van het land gestuurd om gebieden die in handen van de rebellen zijn te heroveren. Bovendien hoopt het regime daarmee een spaak in het wiel van de oppositiestrijders te steken die vanuit het zuiden uiteindelijk een offensief op Damascus willen lanceren.

Alles over de onrust in Syrië in ons dossier

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie