CEYLANPINAR - Voor de derde achtereenvolgende dag heeft het Syrische leger bombardementen uitgevoerd op de Syrische grensplaats Ras al-Ain.

Dat hebben ooggetuigen verklaard. In de Turkse plaats Ceylanpinar worden ondertussen gewonden van de aanvallen opgevangen en behandeld.

De beide plaatsen worden door niet meer dan prikkeldraad van elkaar gescheiden. Turkse ambulances zijn naar de grens gestuurd om Syrische gewonden op te halen.

De rebellen proberen gewonden uit de puinhopen van geraakte huizen te halen.

Rebellen hebben de Syrische plaats vorige week ingenomen. De gevechten hebben een vluchtelingenstroom richting Turkije tot gevolg.

Evacuaties

De jongste bombardementen deden gebouwen in Ceylanpinar op hun grondvesten schudden. Turkije heeft in een ander deel van het land bij de grens met Syrië uit voorzorg drie dorpjes laten evacueren.

Het gaat om 1000 mensen in plaatsen bij Suruc, ongeveer 140 kilometer westelijk van Ceylanpinar.

De aanvallen van het Syrische leger bij de Turkse grens testen de discipline van Turkije. Dat heeft verklaard ''gepast'' te zullen reageren als het Syrische conflict zich over de grens uitstrekt.

Waarschuwing

Turkije heeft woensdag Syrië gewaarschuwd niet het Turkse luchtruim te schenden.

''Op Syrische vliegtuigen of helikopters die ons luchtruim schenden, zullen we het nodige antwoord geven'', zei minister van Defensie, Ismet Yilmaz tegen het Turkse nieuwsagentschap Anadolu.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten