TRIPOLI - De nieuwe Libische premier Ali Zeidan heeft dinsdag zijn regeringsploeg met 32 leden gepresenteerd.

Tientallen boze betogers hebben in Tripoli het parlement van Libië bestormd om hun onvrede te uitten over enkele kandidaten die waren voorgedragen als minister.

Het parlement moest nog zijn goedkeuring over uitspreken, maar weigerde bij vier van de voorgestelde namen haar goedkeuring.

In het kabinet van Zeidan zitten leden van alle belangrijke politieke partijen. Op enkele posten komen niet partijgebonden personen, onder meer op Buitenlandse Zaken, Justitie en Defensie.

Zeidan

Zeidan werd onlangs zelf als onafhankelijke kandidaat tot premier gekozen door het parlement. Mustafa Abushagur die eerder tot premier was gekozen, moest weer opstappen omdat hij er niet in slaagde een ministersploeg te vormen.

Een belangrijke taak van Zeidan is het herstellen van de veiligheid in het land, waar veel gewapende milities nog niet zijn ontwapend sinds de val en dood van dictator Muammar Kaddafi vorig jaar.

Ook moet het kabinet ervoor zorgen dat binnen 12 maanden nieuwe verkiezingen zijn georganiseerd op basis van een nieuwe grondwet.

Alles over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten