Syrisch leger dringt rebellenwijk Homs binnen

DAMASCUS - Het Syrische leger is er dinsdag in geslaagd om een rebellenwijk in de belegerde stad Homs binnen te dringen.

Dat meldde de Syrische staatstelevisie.

Volgens de staatstelevisie zijn grote delen van de wijk Khaldiyeh onder controle van het leger en worden ''de terroristen'' die er nog waren, opgejaagd. Het Syrische regime gebruikt de term terroristen voor de opstandelingen.

Een activist in de derde stad van Syrië bevestigde dat het leger ''delen van Khaldiyeh heeft bestormd''. Enkele dagen eerder bombardeerde de Syrische luchtmacht Khaldiyeh, dat maandenlang in handen van de opstandelingen was.

Verzet

Een veiligheidsfunctionaris zei maandag dat de laatste haarden van verzet in Homs en het nabijgelegen Qusayr waarschijnlijk eind deze week zijn opgeruimd. Dan komen er troepen vrij voor de strijd in het noorden van het land, zoals in de grootste stad Aleppo.

De provincie Homs is een van de zwaarst door geweld geteisterde delen van het land sinds het begin van de volksopstand tegen het regime van president Bashar al-Assad.

Voor de rebellen is de provincie van strategische waarde omdat er via Libanon wapens het land worden binnengesmokkeld en gewonden naar het buurland worden afgevoerd. 

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie