TEL AVIV - Verschillende raketten uit Syrië zijn dinsdag neergekomen in het grensgebied tussen Israël en Syrië, zo meldde het Israëlische leger woensdag. 

De raketten waren niet bewust op Israël afgevuurd, maar kwamen voort uit de strijd tussen Syrische militairen en rebellen.

Het Israëlische leger heeft een klacht over het incident ingediend bij de VN-vredestroepen die het grensgebied tussen Israël en Syrië bewaken. ''Geweld uit Syrië dat naar Israël overslaat, wordt niet getolereerd'', meldde een woordvoerder van het leger.

Israël is bang dat het geweld in Syrië overslaat naar de Golanhoogte, een betwist grensgebied dat Israël in 1967 op Syrië veroverde. Daar wonen veel Druzen, een religieuze minderheid met overwegend de Syrische nationaliteit.

Spanningen

De oorlog in Syrië zorgt voor spanningen in de Druzische gemeenschap in Israël. Veel Druzische families zijn van elkaar gescheiden sinds de Israëlische verovering van de Golanhoogten en maken zich grote zorgen over familieleden aan de andere kant van de grens.

Israël vreest dat de omvangrijke voorraden onconventionele wapens van het Syrische regime van Assad in handen kunnen vallen van vijandige groeperingen als Hezbollah en de Islamitische Jihad. Eerder deze week hield het leger een grote oefening op de Golanhoogte.

Daarbij werd gesimuleerd dat strijders van Hezbollah het land daar aanvielen. Het was de omvangrijkste oefening van dit soort in jaren.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten