ALEPPO - In de straten van de Syrische stad Aleppo werd zondag heftig gevochten tussen regeringstroepen en rebellen. Dat meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

De gevechten vonden plaats een dag nadat de rebellen stand hadden gehouden tijdens een aanval van regeringstroepen die de stad willen heroveren op de rebellen. Volgens een zegsman van het observatorium werd zondag in vier districten van Aleppo zware slag geleverd.

Er waren diverse zware explosies en boven de stad werden vliegtuigen gezien. Boven de districten Saif al-Dawla en Salaheddin werden door de regeringstroepen helikopters ingezet.

Wapens

De Syrische rebellen hebben wapens nodig die tanks en gevechtsvliegtuigen kunnen tegenhouden. Dat stelde voorzitter Abdel Basset Sayda van de Syrische Nationale Raad zaterdag.

Regeringstroepen en rebellen voeren zware gevechten in de stad Aleppo. De troepen van president Bashar al-Assad beschikken daarbij over tientallen tanks en helikopters.

Volgens Sayda zijn de rebellen aangewezen op oude wapens. Hij riep zijn Arabische ''broeders en vrienden'' op om de oppositietroepen van het Syrische Vrije Leger meer steun te geven.

Paus

Paus Benedictus XVI heeft zondag een indringende oproep gedaan om het geweld in Syrië te beëindigen. Hij vroeg tijdens de zondagse zegening wereldmachten om geen mogelijkheid onbenut te laten om een oplossing voor het conflict te vinden.

''Ik volg de tragische en groeiende hoofdstukken van geweld in Syrië en de droevige gevolgen van doden en gewonden, ook onder burgers'', aldus de kerkvorst in zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo. ''Ik doe een oproep om het geweld en bloedvergieten te beëindigen''.