ISTANBUL - De Syrische strijdkrachten lijden steeds grotere verliezen in de strijd tegen de rebellen van het Vrije Syrische Leger (FSA).

Dat berichtten tegenstanders van de regering van president Bashar al-Assad maandag.

Het is vrijwel onmogelijk om feiten in Syrië te achterhalen, maar ook de staatsmedia zoals het persbureau SANA geven opvallend vaak berichten over de begrafenissen van militairen en agenten ''die zijn gevallen in de strijd tegen terroristen''. Bij de laatst gemelde begrafenissen ging het om meer dan 20 man.

Maandag zouden in de provincie Homs bijvoorbeeld verscheidene tanks en pantserwagens zijn verwoest door militairen die het regime de rug hebben toegekeerd.

Volgens waarnemers van de oppositie hebben militairen maandag opnieuw geprobeerd het bolwerk van rebellen Rastan te veroveren. In de stad Idlib leden militairen verliezen toen een bom naast hun konvooi ontplofte.

De oppositie heeft maandag Jordanië opgeroepen de grens niet te sluiten voor Syrische vluchtelingen. Jordanië zou, na 120.000 vluchtelingen sinds maart 2011 te hebben toegelaten, nu Syriërs weren. 

Alles over de onrust in het Midden-Oosten