BEIROET - Syrische regeringstroepen en militairen die zich achter de oppositie hebben geschaard hebben in de nacht van zaterdag op zondag fel strijd geleverd in Kfar Souseh, een buitenwijk van de hoofdstad Damascus.

Dat hebben de Lokale Coördinatiecomités en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zondag gezegd. Vooralsnog zijn er geen meldingen van slachtoffers.

Kfar Souseh is een zwaarbeveiligd district waar gebouwen van het ministerie van buitenlandse zaken en de veiligheids- en inlichtingendiensten staan.

Sinds de uitbraak van de opstand in het land is het district tevens het toneel geweest van betogingen tegen het regime van president Bashar Assad.

Aanslag

Syrische rebellen hebben zondag tevens de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag waarbij hoge politici en verscheidene leden van de veiligheidsdiensten omkwamen.

In een verklaring schreven de rebellen dat bij de aanslag generaal-majoor Assef Shawkat, de plaatsvervangend stafchef voor veiligheidszaken, minister van defensie Dawoud Rajha, minister van binnenlandse zaken Mohammad al-Shaar en voormalig minister van defensie Hassan Turkmani om zijn gekomen.

Telefoongesprek

In een telefoongesprek met de Syrische staatstelevisie verklaarde Al-Shaar dat de verklaring van de rebellen lachwekkend is. "Ik bel u nu vanuit mijn kantoor op het ministerie van buitenlandse zaken", zei hij.

Ook Turkmani belde met de staatszender en noemde de berichten het bewijs dat de 'media failliet zijn'. "Mijn collega's en ik zijn in orde en voeren onze taken uit om het land te dienen. Dit zijn flagrante leugens."

Alles over de onrust in het Midden-oosten