NEW YORK - Sinds het begin van de volksopstand tegen de Syrische dictator Bashar al-Assad in maart vorig jaar zijn al meer dan 7500 mensen om het leven gekomen.

Dat heeft VN-functionaris Lynn Pascoe dinsdag gezegd in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Dat zijn er circa 2000 meer dan in een eerdere raming. ''We hebben geloofwaardige berichten dat er nu dagelijks meer dan 100 burgers per dag omkomen'', zei Pascoe. ''Onder hen zijn veel vrouwen en kinderen.''

De VN-functionaris stelde dat de internationale gemeenschap heeft gefaald omdat die er niet in is geslaagd een eind te maken aan het bloedvergieten in Syrië.

Nieuwe VN-resolutie

Frankrijk werkt in de Veiligheidsraad aan een nieuwe VN-resolutie die oproept tot een wapenstilstand en humanitaire hulp in Syrië. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Alain Juppé dinsdag in het Franse parlement verklaard.

"Ik vraag Rusland en China dringend deze nieuwe resolutie niet te blokkeren", zei Juppé.

De twee landen hebben tot nog toe iedere poging van de Veiligheidsraad om voorstellen van de Arabische Liga met betrekking tot het conflict in Syrië over te nemen, gedwarsboomd.

Volgens Juppé hebben de beschietingen op de Syrische stad Homs 'ondraaglijke misdadige proporties' aangenomen. Hij zei dat de nieuwe resolutie 'een onmiddellijke wapenstilstand en toegang voor humanitaire hulp kan stipuleren' en opnieuw steun kan betuigen aan de Arabische Liga.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten