DAMASCUS - Syrische veiligheidstroepen hebben donderdag in de stad Homs in het midden van het land zeker zeven burgers gedood. Dat hebben leden van de oppositie gezegd.

Het Syrische staatspersbureau SANA meldde dat ''een gewapende terroristische groep'' donderdag een oliepijpleiding heeft opgeblazen die cruciaal is voor leveranties aan een raffinaderij bij Homs. Op internet waren beelden te zien van een grote zwarte rookwolk bij een spoorlijn in de stad. 

Begin deze week zijn in Homs de lichamen van tientallen tegenstanders van president Bashar al-Assad aangetroffen. De Verenigde Naties schatten dat sinds het begin van de betogingen tegen het regime in Damascus in maart meer dan 4000 mensen bij het neerslaan van de protesten zijn omgebracht.

Assad zei in een woensdag uitgezonden interview dat hij niet verantwoordelijk is voor de dood van betogers. Assad erkende opnieuw dat functionarissen fouten hebben gemaakt, maar die zouden voor hun daden zijn gestraft. Het waren volgens hem acties van individuele personen.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten