'Meer dan dertig doden door geweld Syrië'

AMSTERDAM - Meer dan dertig mensen zijn omgekomen door het geweld van Syrische veiligheidstroepen op verschillende plaatsen in het land.

Dat melden verschillende media maandag op basis van uitspraken van de Syrian Observatory for Human Rights, een oppositieorganisatie die de ontwikkelingen in Syrië in de gaten houdt vanuit een hoofdkwartier in Londen.

Het geweld brak onder meer uit  in de steden Homs en Qamishli. In Homs werden 14 burgers neergeschoten en 17 soldaten kwamen om het leven toen ze weigerden anti-regerings troepen neer te schieten.

Volgens de Lokale Coördinatie Comitees (LCC) is Homs in een oorlogsgebied veranderd. "Huizen zijn vernietigd en er zijn veel doden en gewonden. Aanhangers van het Assad-regime houden de ambulances tegen die de gewonden willen evacuëren."

Waarschuwing

De aanval op Homs zou volgens de LCC een nieuwe poging zijn om een revolutie te onderdrukken.

Zondag waarschuwde de Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moualem, dat Syrië maatregelen zal nemen tegen landen die de Syrische Nationale Raad (SNC) erkennen. ''Wij nemen harde maatregelen tegen elk land dat deze illegale raad erkent'.'

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Tip de redactie