SANAA - Een gevechtsvliegtuig van de Jemenitische regering heeft per abuis een legerpost in het zuiden van het land gebombardeerd.

Zeker dertig militairen kwamen daarbij om het leven en tientallen raakten gewond. Dat heeft een zegsman bij het leger gemeld.

Het doelwit was een verlaten school in de regio Abyan die militairen van de 119e Brigade gebruikten als schuilplaats, aldus de zegsman. De school staat in de buurt van Zinjibar, de hoofdstad van Abyan, waar militanten gelieerd aan Al-Qaida het sinds mei voor het zeggen hebben.

Volgens onbevestigde berichten zouden militanten direct na het bombardement de school zijn binnengedrongen en een onbekend aantal gewonden hebben gedood.

Heroveren

De afgelopen dagen wordt er hevig gevochten in het gebied in een poging van de regeringstroepen om Zinjibar te heroveren.

De 119e Brigade heeft zich bij de protestbeweging gevoegd die het aftreden van president Abdullah Ali Saleh eist. Vermoed wordt dat de brigade aanzienlijke steun krijgt van de Verenigde Staten in haar strijd tegen de militanten in het zuiden van Jemen.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten