TRIPOLI - De Libische leider Muammar Kaddafi heeft vermoedelijk opnieuw een zoon verloren door een NAVO-luchtaanval. Hieronder een overzicht van de zeven zonen en een dochter die Kaddafi kreeg bij zijn twee achtereenvolgende echtgenotes.

- Zijn oudste zoon Muhammad al-Kaddafi, die was geboren uit zijn eerste huwelijk, is het hoofd van het Libische Olympisch Comité. Hij leidt ook het post- en telecombedrijf in Libië.

- De tweede zoon, van zijn tweede vrouw Safia Farkash, is Saif al-Islam Muammar al-Kaddafi. De architect kwam in 1972 ter wereld en zit nu in de regering van zijn vader. Hij onderhandelde in maart onder meer over de gevangen Nederlandse militairen in Libië.

- De derde zoon, al-Saadi al-Kaddafi, is het hoofd van de Libische voetbalbond en speelde voor enkele topclubs in Italië. Saadi is nu investeerder in films.

- Zoon al-Mutasim-Billah al-Kaddafi is luitenant-kolonel in het Libische leger.

- De vijfde zoon, Hannibal Muammar al-Kaddafi, werkte voorheen bij een bedrijf voor olie-export. Hij werd bekend door een reeks incidenten in Europa.

- Kaddafi's zesde zoon was Khamis al-Kaddafi. Na een training in Rusland dient hij als commandant van de gevreesde elite-eenheid Khamis Brigade in het Libische leger. Rebellen beweerden begin augustus dat hij was omgekomen door een bombardement van de NAVO. Op tien augustus verscheen hij echter op de Libische staatstelevisie.

- Kaddafi's zevende zoon was Saif al-Arab al-Kaddafi, wat betekent 'het zwaard van de Arabieren'. Hij studeerde in Duitsland. Saif was benoemd tot commandant in het Libische leger bij het begin van de opstand. In mei kwam hij waarschijnlijk om door een luchtaanval van de NAVO.

- Kaddafi's enige biologische dochter is Ayesha al-Kaddafi. Ze werkt als advocaat en verdedigde onder meer de voormalige dictator Saddam Hussein in Irak. Ze is getrouwd met een neef van haar vader.

- De leider heeft naar verluidt ook twee kinderen geadopteerd, het meisje Hanna en de jongen Milad. De eerste zou zijn omgekomen bij een Amerikaans bombardement in 1986. De jongen zou dat bombardement hebben overleefd.