AMSTERDAM - Leden van het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi bezweren door te zullen gaan met vechten tegen de rebellen, ongeacht de voortgang van de NAVO-acties tegen het bewind.

“Denk maar niet dat we na alle offers die we hebben gebracht en na het martelaarschap van onze zonen, broeders en vrienden, zullen stoppen met vechten. Vergeet het”, zo tekent persbureau Reuters dinsdag op uit de mond van Kaddafi’s zoon Saïf al-Islam.

De NAVO steunt sinds eind maart de opstandelingen die vechten tegen het bewind van Kaddafi met luchtaanvallen op militaire doelen en middels de handhaving van een wapenembargo. Het militaire bondgenoodschap blijft ook sinds het begin van de Islamitische vastenmaand ramadan maandag, druk uitoefenen op Kaddafi en de zijnen.

Behalve het onverminderd bestoken van doelen, heeft de NAVO ook folders uitgestrooid over de hoofdstad Tripoli waarin aanhangers van de Libische leider worden opgeroepen hun loyaliteit aan hem op te geven.

Gevechten

Saif al-Islam: "Of de NAVO zich nu terugtrekt of niet. Onze gevechten gaan door tot Libië is bevrijd."

Saïf al-Islam Kaddafi deed zijn uitspraken maandagavond op de Libische staatstelevisie. Hij is politicus en werd algemeen gezien als de beoogde opvolger van Muammar Kaddafi. Sinds de onrust in Libïe treedt Saïf al-Islam regelmatig op als spreekbuis van zijn vader, de afgelopen weken was het echter stil rond de op-één-na oudste zoon van de omstreden Libische dictator.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten