SANAA - Bij gevechten tussen het Jemenitische leger en strijders van de Arhab-stam in de regio Arhab ten noorden van de hoofdstad Sanaa zijn ten minste veertig mensen omgekomen.

Dat heeft een bron bij het Jemenitische leger gezegd.

De gevechten begonnen donderdag toen strijders van de Arhab-stam een basis van de Republikeinse Garde aanvielen, aldus een lid van de stam.

De Republikeinse Garde reageerde met artillerievuur en bombardementen op stellingen van de strijders. Volgens het stamlid is daarbij een onbekend aantal burgers om het leven gekomen.

Opstand

De legerbron meldde dat bij de gevechten zeventien soldaten en ten minste 23 stamleden zijn gedood. Het Jemenitische ministerie van defensie zei dat de oppositie en overgelopen militairen achter de aanval op de Revolutionaire Garde zaten.

De wederzijdse vijandigheid tussen het kamp van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh en de Arhab-stam escaleerde zes maanden geleden toen de opstand tegen het regime van Saleh begon.

De Arhab-stam heeft eerder al geprobeerd militairen uit het centrum van Sanaa te weren om te voorkomen dat het leger demonstranten in de hoofdstad aanviel.