TUNIS - Het voor donderdag geplande tweede proces tegen de Tunesische ex-president Zine El Abidine Ben Ali is uitgesteld tot 4 juli. Stakende advocaten vormen de reden van het uitstel.

Eerder deze maand werden Ben Ali en zijn vrouw Leila Trabelsi bij verstek veroordeeld tot ieder 35 jaar gevangenisstraf voor onder meer verduistering.

In een van de paleizen van Ben Ali en Trabelsi werd voor bijna twintig miljoen euro aan juwelen en geld, waaronder buitenlandse valuta, aangetroffen.

Het tweede proces behelst aanklachten wegens illegaal wapen- en drugsbezit, alsmede het wederrechtelijk in bezit hebben van archeologische kunstvoorwerpen.

Het echtpaar ging op 14 januari vrijwillig in ballingschap naar Saudi-Arabië, nadat een maand lang tegen het regime van Ben Ali was gedemonstreerd. De opstand in Tunesië markeerde het begin van een reeks opstanden elders in het Midden-Oosten.

De 74-jarige Ben Ali zit nog altijd in Saudi-Arabië. Het land heeft geen gehoor gegeven aan een Tunesisch verzoek tot uitlevering.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten