MISRATA - In de strijd om Misurata willen lokale stammen de strijd overnemen van het Libische leger. Volgens de Libische onderminister van buitenlandse zaken Khaled Kaim hebben stammenleiders het leger een ultimatum gegeven: als het niet lukt de stad op de opstandelingen te heroveren, moet het leger zich terugtrekken.

De stammen nemen dan de strijd tegen de rebellen over, zei Kaim vrijdagavond tegen journalisten. "Ik stel me dan voor dat het leger zich terugtrekt." Er zijn nu onderhandelingen gaande tussen het leger en de stammen, aldus de onderminister.

Kaim wilde niet zeggen wanneer het leger zich terugtrekt en wanneer de stammen de strijd om Misrata overnemen. "We laten het aan de stammen rond Misurata en de inwoners van Misurata over om de problemen in de stad op te lossen", zei Kaim.

In de strijd om Misurata zijn de afgelopen weken honderden doden gevallen. De internationale gemeenschap beschuldigt het Libische leger van het beschieten van de burgerbevolking met tanks, raketten en mortieren.
 

Profiel Libië

Volg de berichtgeving over dit onderwerp op Twitter via NUlive