Fitbit gaat een miljoen burgers uit Singapore voorzien van fitnesstrackers. Het bedrijf bereikte een deal met de overheid van het land in Zuidoost-Azië. De deal maakt deel uit van het gezondheidsprogramma dat het land in oktober lanceert.

Het bedrijf zal de trackers gratis verschaffen, maar volgens de deal moeten de gebruikers Fitbit vervolgens wel een jaar lang 10 Singaporese dollar (SGD) per maand betalen (zo'n 6,50 euro).

Meerdere bedrijven probeerden de deal te bemachtigen, waaronder "grote internationale spelers", aldus iemand van het ministerie van gezondheid.

De overeenkomst is goed nieuws voor het bedrijf dat ooit een pionier was op de markt van de fitnesstrackers. De afgelopen twee jaar werd het door bedrijven zoals Apple, Samsung en diverse budgetaanbieders ingehaald, toen zij met vergelijkbare producten kwamen.

Na de aankondiging van de deal, steeg de waarde van het aandeel Fitbit voor beursopening met 8 procent.

Singapore heeft 5,6 miljoen inwoners, die de hoogste levensverwachting ter wereld hebben. Het land staat ook bekend om de toegankelijke gezondheidszorg. Toch maakt Singapore zich de laatste tijd zorgen over een toename van hartziekten en diabetes onder burgers.

De deal met Fitbit moet de algehele gezondheid dan ook een steun in de rug geven. Mensen die zich aanmelden voor een fitnesstracker, krijgen daarnaast ook persoonlijk gezondheidsadvies, en worden gestimuleerd om gezond te eten en goed te slapen.